سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حفظ جامعه اسلامی

با آمدن روحانی چه چیزهایی تغییر میکند؟

واکنش آمریکا به پیروزی روحانی: ایران می‌تواند شریک ما باشد

شرق نوشت: یک مقام عالیرتبه‌ کاخ سفید پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران را نشانه «بالقوه امیدبخشی» خواند. دنیس مک دوناف، رییس دفتر باراک اوباما، به شبکه تلویزیونی آمریکایی «سی‌بی‌اس» گفت: درصورتی‌که رییس‌جمهوری منتخب ایران تعهدات خود را برآورده کرده و نشان دهد که برنامه هسته‌ای این کشور ماهیت صلح‌آمیز دارد، «او می‌تواند ما را شریک خود بیابد.»رییس‌دفتر باراک اوباما افزوده است: «اگر او (حسن روحانی) همان‌گونه که در مبارزات انتخاباتی‌اش گفته بود به ترمیم روابط ایران با جامعه جهانی علاقه‌مند است، اکنون فرصتی برای انجام آن وجود دارد.» به‌گزارش ایسنا مک دوناف، گفته است: فکر می‌کنم همه ما باید به روشی که ایرانی‌ها در انتخابات مشارکت کردند تا نظرات و آرمان‌های دموکراتیک‌شان را بیان کنند، افتخار کنیم. بنا بر گزارش پایگاه اینترنتی «پولیتیکو»، این مقام آمریکایی گفت که انتخاب روحانی را «نشانه بالقوه امیدبخشی» می‌داند مبنی بر اینکه این کشور تلاش اساسی برای کارکردن با جامعه بین‌المللی خواهد داشت. عصر روز شنبه پس از اعلام آرای حسن روحانی نیز کاخ سفید و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در پیام‌های جداگانه‌ای پیروزی روحانی را تبریک گفتند.
آسوشیتدپرس: دیگر همه گزینه‌ها روی میز نخواهد بود
اگرچه کشورهای زیادی برای انتخاب حسن روحانی به او پیام تبریک دادند اما همچنان خبرگزاری‌های خارجی و سایت‌ها به تحلیل این انتخاب می‌پردازند. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی با موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری ایران نوشت: روی کارآمدن رییس‌جمهوری جدید، از توان اسراییل و آمریکا برای پیگیری گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران می‌کاهد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به بررسی پیامدهای احتمالی این امر در عرصه جهانی پرداخته و نوشته است که این انتخاب می‌تواند توان آمریکا و اسراییل را برای تهدید نظامی ایران کاهش دهد. این خبرگزاری روحانی را فردی معتدل و میانه‌رو معرفی کرده و آورده است: حالا که روحانی در قامت فردی تنش‌زا ظاهر شده، احتمالا کسانی که در اسراییل و آمریکا استفاده از گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران را پیگیری می‌کردند، برای یافتن مخاطب به دشواری بیفتند. به گزارش فارس، «مییر جاودان‌فر» تحلیلگر ایرانی‌الاصل مقیم فلسطین اشغالی در مصاحبه با آسوشیتدپرس می‌گوید: با روی کارآمدن یک رییس‌جمهور میانه‌رو به‌جای احمدی‌نژاد، اسراییل مجبور است لحن خود را تغییر دهد. دیگر تاریخ انقضای تکرار مداوم عبارت «همه گزینه‌ها روی میز است» گذشته است.
وال‌استریت‌ژورنال: برگزاری مذاکره با ایران تا مردادماه
روز گذشته خبرگزاری «فارس» به نقل از روزنامه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» نوشت: دیپلمات‌های آمریکایی و اروپایی اعلام کردند که دولت «باراک اوباما» و هم‌پیمانان اروپایی این کشور که از انتخاب «حسن روحانی» به‌عنوان رییس‌جمهور بعدی ایران، شگفت‌زده و دلگرم شده‌اند، تا ماه آگوست (مردادماه) درصدد هستند تا فورا برای از سرگیری مذاکره با تهران درخصوص برنامه هسته‌ای این کشور اعمال فشار کنند و مواضع دولت جدید ایران را مورد آزمایش قرار دهند. مقامات آمریکایی و اروپایی روز یکشنبه اعلام کردند بر این باورند که سیاست کلی هسته‌ای ایران تا حد بسیار زیادی تحت کنترل رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران است. دیپلمات‌های آمریکایی و اروپایی اعلام کردند که واشنگتن و بروکسل تمایل دارند هرچه سریع‌تر این مساله را تحت آزمایش قرار دهند که آیا پیروزی روحانی‌ می‌تواند مواضع دولت ایران درخصوص برنامه هسته‌ای این کشور را نرم‌تر کند یا به شکاف بیشتر ایران و غرب منتهی می‌شود. به گفته این مقامات اروپایی و آمریکایی، انتخاب روحانی راهی برای تغییر مسیر دیپلماتیک تهران ایجاد می‌کند.
بلومبرگ: شانس حمله نظامی به ایران کاهش یافته است
بلومبرگ نیز در گزارشی اذعان کرد با توجه به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، توجیه اقدام نظامی علیه این کشور برای افکار عمومی جهان سخت شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، سوزان مالونی، کارشناس مشهور موسسه بروکینگز می‌گوید: «حمایت از حمله نظامی به ایران کاسته شده است. شانس حمله به ایران کمتر از آن چیزی است که طی سال‌های قبل بود.» این گزارش تصریح می‌کند که پیروزی روحانی توجیه حمله نظامی به ایران را برای افکار عمومی جهان سخت می‌کند.
تحلیل جک استراو از انتخاب حسن روحانی
در حالی‌که شخصیت‌های غربی، در ارسال پیام تبریک به حسن روحانی از یکدیگر سبقت می‌گیرند، جک استراو، وزیر امور خارجه پیشین انگلیس، در یادداشتی در روزنامه دیلی‌تلگراف نوشت: برخورد از روی شکیبایی و احترام با روحانی و ملت ایران می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را به پایان خوشی برساند. جک استراو، انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رییس‌جمهور ایران را بهترین خبر برای کل منطقه خواند و ضمن اشاره به خاطراتش از سفر به تهران در سال 2003 به همراه وزیران امور خارجه وقت آلمان و فرانسه و صدور بیانیه تهران، حسن روحانی را فردی «مودب، محترم و متعهد» توصیف کرد که «به سرعت لبخند می‌زند» اما در عین حال «نفوذناپذیر» است. استراو همچنین روحانی را فردی «رک و عملگرا» برای معامله اما در عین حال به‌شدت «حامی ایران، مردمش و انقلاب اسلامی» خواند. استراو در عین حال درباره «دو خطر» هشدار داد که اولی این است که فرض شود با روی کار آمدن روحانی «هیچ چیزی تغییر نکرده است» و افزود: «این ماهیت اظهارات متخاصمانه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسراییل (رژیم صهیونیستی) پس از پیروزی روحانی بود. این اظهارات بی‌فکرانه و محکوم به شکست است.»وی «دومین خطر» را فرض این موضوع دانست که «همه چیز تغییر کرده است» و اینکه «خیلی سریع توقع خیلی زیاد» از روحانی داشت و افزود: دولت ما باید به‌دنبال ازسرگیری روابط کامل دیپلماتیک با ایران باشد اما (روحانی) تا اوایل ماه اوت قدرت را به دست نمی‌گیرد. او باید کابینه‌اش را انتخاب کند و وزیرانش را به تایید مجلس برساند. باید با رهبر و سپاه پاسداران مذاکره کند پیش از آنکه بتواند با غرب مذاکره کند.